KVKK

Anasayfa » KVKK

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Ojo Cosmos Dış Ticaret Ltd.Şti. Aydınlatma Metni

Değerli muhataplarımız,

Bilgi güvenliği ve kişisel veri güvenliğine büyük önem veriyoruz. Ojo Cosmos Dış Ticaret Ltd.Şti. olarak kişisel veri güvenliği hakkında açıklama yapmak isteriz.

Şirketimiz ile ilgili kişisel veri güvenliği genel kurallarımızı ve bilgi güvenliği politikamızı değerli tüm muhataplarımızla web sayfamız üzerinden paylaşmış bulunuyoruz. Gerekli hallerde güncelleyip tekrar sizlere duyuracağız.

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Hakkında Bilgilendirme

Ojo Cosmos Dış Ticaret Ltd.Şti.  olarak kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere ilgili kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasları düzenleyen 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) hakkında sizleri bilgilendirmek istiyoruz.

Kanunla İlgili Bazı Terimler, Tanımlar

Kişisel veri:  Bu kanun kapsamında kişisel veriler “kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi” olarak; işleme ise “kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem” olarak tanımlanmaktadır. Özel nitelikli kişisel veri: Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri gibi bilgilerdir. Kişisel verilerin işlenmesi: “Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi” şeklinde ifade edilmektedir.

Açık Rıza: Kişisel veriler ile ilgili “belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan rıza” şeklinde tanımlanmıştır. Veri Sorumlusu olarak kanun kapsamında yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla sizleri bilgilendirmek ve açık rızanızı almak isteyebiliriz.

Aydınlatma Metninin Amacı ve Ojo Cosmos Dış Ticaret Ltd.Şti.  Veri Sorumlusu Olarak Konumu

Ojo Cosmos Dış Ticaret Ltd.Şti.  için hizmet verdiği yurt içi ve yurt dışı müşterilerine, çalışanlarına, tedarikçilerine, paydaşlarına, ziyaretçilerine ve kurumla bağlantısı olan diğer kişilere, kişisel verilerin korunması kapsamında 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) 10. maddesindeki aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla bu metni hazırlamış bulunuyoruz.

Ojo Cosmos Dış Ticaret Ltd.Şti.  Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma metnini yürürlükteki mevzuatta yapılabilecek değişiklikler çerçevesinde güncellenecektir. Şirketimiz için aydınlatma yükümlülüğümüzü KVKK Komitesi koordinasyonunda, internet sayfamız üzerinden, duyuru panolarımızdan, yapabileceğiz.

 

Gerçek Kişilere Ait Kişisel Verilerin İşlenme Amacı ve Aktarımı

Ojo Cosmos Dış Ticaret Ltd.Şti.  yasalar çerçevesinde amaçla kısıtlı olmak üzere, tedarikçisi olduğumuz gıda içeriklerinin, satışlarını gerçekleştirebilmek, bu ürünlerin pazarlama çalışmalarını yapabilmek, taleplerinizi alabilmek, satın alma süreçlerini yürütebilmek, ödemelerinizi, tahsilatlarınızı yapabilmek, iş başvurularınızı işleme koyabilmek; dağıtım ve hizmet süreçlerimizi iyileştirmek, aracılık hizmetlerimizi kesintisiz sürdürebilmek için matbu ve dijital ortamlar üzerinden kişisel verilerinizi işliyoruz. Kişisel verileriniz Türkiye

Cumhuriyeti yasaları çerçevesinde kamu hizmetleri kapsamında yetkili adli ve idari makamlarla, bize hizmet veren kurumların kurumumuz adına iş yapabilmelerini sağlamak amacıyla kısıtlı olmak üzere bazı kişisel verileriniz iş yaptığımız firmalara, kurumlara yasalara uygun olarak aktarılabilmektedir.

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kişisel Verilerin İşlenme Şartlarını ilgili kişinin açık rızası aranmaksızın kişisel verilerinin işlenmesini mümkün kılan şartlar sıralanmıştır;

Kanunlarda açıkça öngörülmesi.

  • Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması.
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması.
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması.
    İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması.
  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması.
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.

Kurumumuz tarafından kişisel verileriniz şu amaçlarla kullanılmaktadır:

  • Ürün ve siparişlerinizi almak amacıyla depomuza geldiğinizde kimlik, ruhsat, şasi numarası, plaka bilgilerinizin alınması,
  • Tedarikçisi olduğumuz gıda içeriklerinin pazarlama ve satış çalışmalarının yapılması,
  • Ödeme işlemlerinin yapılabilmesi için OJO COSMOS DIŞ TİCARET LTD.ŞTİ. tahsilat sistemine yönlendirilerek kredi kartı bilgilerinin alınması,
  • Gıda içeriklerindeki yeni fırsatlarının müşterilerimize iletilmesi,
  • Tedarik zincirinde kullanılacak, kişisel verilerin dağıtım ve teslimat için alınması,
  • İşyeri ve depo ziyaretleri sırasında iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması,
  • İnternet sayfamız/mobil uygulamalarımız üzerinden sitemizi, uygulamalarımızı kullananlardan “çerez politikası” gereği IP adresi ve benzeri bilgilerin toplanması,
  • Kurumumuzla iş amaçlı bağı bulunan kişilerin iletişim bilgilerinin alınması,
  • İş akitlerinin, sözleşme koşullarının güncellemeleriyle ilgili gerekli iletişimin sağlanması,
  • Kamu güvenliği ve kamu sağlığına ilişkin hususlarda talep halinde ve mevzuat gereği kamu görevlilerine bilgi verilmesi,
  • Müşterilerimizden, ziyaretçilerimizden, tedarikçilerimizden gelen ürün ve hizmetlerle ilgili şikâyet ve önerilerin değerlendirilmesi, sorunların çözülmesi,
  • Müşteri memnuniyeti çalışmalarının planlanması, yürütülmesi, müşteri talep, şikâyet, istek ve dilek temennilerinin takip edilmesi,
  • Şirketimizi tarafından yapılan İş faaliyetlerinin planlanması ve yürütülmesi. İş ortaklarımız ve tedarikçilerimizin ihtiyacı olan bilgilerin verilmesi,
  • Tedarik, lojistik ve dağıtım süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • Şirketimizin tesis, depo gibi fiziksel alanlarının güvenliğinin temin edilmesi,
  • Müşterilerimizin, tedarikçilerimizin ve diğer ilgili paydaşlarımızın verilerinin güncelliğinin sağlanması,
  • Şirketimizin finansal faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi,
  • Kurumumuzda denetim faaliyetlerinin planlanması ve gerçekleştirilmesi,
  • Yetkili kurum ve kuruluşlara mevzuattan kaynaklı bilgi verilmesi,
  • İş ve staj başvurularının değerlendirilmesi,
  • İş birliği, ortak iş yapılması, tedarik ve taşeronluk iş ve işlemleri sırasında kullanılması,
  • Sözleşmelerle ilgili yükümlülüklerin yerine getirilmesi. Yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve yürürlükteki mevzuattan doğan haklarımızın kullanılması,
  • Dolandırıcılık ve diğer yasa dışı faaliyetlerin önüne geçilmesi,
  • Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği kapsamında elde edilen sağlık bilgisi sonuçlarının sadece iş sağlığı ve güvenliği kapsamında yasalara uygun olarak toplanması,
  • Depo, işyeri ve tesislerimiz içinde güvenlik kameraları vasıtasıyla ve görüntüleriyle kamu güvenliği ve iş güvenliğinin sağlanması,
  • COVID-19 nedeniyle kamu sağlığı ve insan sağlığı için vücut ısı bilgisi, HES kodu sonucu bilgisi işlenmesi,

Üçüncü kişilere aktarım ve bunun nedenleri hakkında bilgilendirme

Ojo Cosmos Dış Ticaret Ltd.Şti.  müşterilerimize, çalışanlarımıza, paydaşlarımıza, tedarikçilerimize ait kişisel verilerin üçüncü kişiler ile paylaşımı ilgili kişilerin izni çerçevesinde aydınlatma yükümlülüğü ve açık rıza alınarak gerçekleşmekte ve kural olarak çalışanlarımızın, müşterilerimizin, tedarikçilerimizin, paydaşlarımızın onayı olmaksızın kişisel verileriniz üçüncü kişilere aktarılmamaktadır.

Kişisel veriler veya bazı özel nitelikli kişisel veriler iş amaçlı, yasal yükümlülüklerimiz nedeniyle ve bunlarla sınırlı olmak üzere, kurumumuz adına yürüten yüklenicilerle, sosyal güvenlik kurumları ile yasal soruşturma ve kovuşturmalar için kolluk kuvvetleri ve mahkemeler ve diğer yetkili kamu kurumları ile kısıtlı olarak kişisel verileriniz paylaşılmakta ve bazı hallerde yasal çerçeve içinde bazı verileriniz aktarılmaktadır.

Üçüncü kişilere veri aktarımı sırasında hak ihlallerini önlemek için gerekli teknik, idari, teknolojik, sistemsel ve hukuki önlemler alınmaktadır. Tüm bu çalışmalarımızın hedefi bilgi güvenliği, kişisel veri güvenliği alanlarında ulusal ve uluslararası yasal şartları uyum sağlayabilmektir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel veriler, matbu ortamlar, elektronik ortamlar, kameralar, yazılımlar, CD, DVD, USB, fotokopi, yazıcı, video, fotoğraf makinası, telefon, tablet, web sayfası gibi ortamlar üzerinden kısmen veya tamamen otomatik olarak ya da herhangi bir kayıt sisteminin parçası olarak kişisel veri toplanmaktadır. Bu kişisel veriler İş Kanunu gereği, İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatı gereği, İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun gereği, 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Kanunu gereği, Türk Ticaret Kanunu gereği, Türk Borçlar Kanunu, Türk Ceza Kanunu, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gibi ilgili diğer mevzuat gereği toplanmaktadır. Kişisel verileriniz, bir sözleşmenin ifası için, kanunlarda öngörülmesi halinde; bir hukuki yükümlülüğün yerin getirilmesi amacıyla, veri sorumlusunun meşru menfaati gereği veya farklı yasal hukuki sebeplerle toplanmakta ve işlenmektedir.

Ojo Cosmos Dış Ticaret Ltd.Şti.  olarak kişisel veri güvenliğine ilişkin yükümlülüklerimiz

  • Kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek,
  • Kişisel verilerin muhafazasını sağlamak, amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli her türlü teknik ve idari tedbirleri almak zorundadır.
  • Veri sorumlusu, kişisel verilerin kendi adına başka bir gerçek veya tüzel kişi tarafından işlenmesi hâlinde, birinci fıkrada belirtilen tedbirlerin alınması hususunda bu kişilerle birlikte müştereken sorumludur.
  • Veri sorumlusu, kendi kurum veya kuruluşunda, bu Kanun hükümlerinin uygulanmasını sağlamak amacıyla gerekli denetimleri yapmak veya yaptırmak zorundadır.
  • Veri sorumluları ile veri işleyen kişiler, öğrendikleri kişisel verileri bu Kanun hükümlerine aykırı olarak başkasına açıklayamaz ve işleme amacı dışında kullanamazlar. Bu yükümlülük görevden ayrılmalarından sonra da devam eder.
  • İşlenen kişisel verilerin kanuni olmayan yollarla başkaları tarafından elde edilmesi hâlinde, veri sorumlusu bu durumu en kısa sürede ilgilisine ve Kurula bildirir. Kurul, gerekmesi hâlinde bu durumu, kendi internet sitesinde ya da uygun göreceği başka bir yöntemle ilan edebilir.

Kişisel Veri Sorumlusu Olarak İlgili Kişilerin Sizlerin Hakları

6698 sayılı kanunun 11. maddesi uyarınca veri sahipleri:

  • Kendileri ile ilgili kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Kişisel verilerinizi saklama ve imha süreleri ve imha yöntemleri

Şirketimizde işlenen kişisel veriler, ilgili mevzuatta öngörülen süre kadar muhafaza edilir. Muhafazasına gerek kalmayan veriler, bilgiler, dokümanlar ilgili iç mevzuatımız ve yasal mevzuatlara uygun olarak güvenli bir şekilde imha edilir. Kişisel veriler; Başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu olmak üzere, 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu,  5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu, Türk Ceza Kanunu, 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun, 4857 sayılı İş Kanunu,   İşyeri Bina ve Eklentilerinde Alınacak Sağlık ve Güvenlik Önlemlerine İlişkin Yönetmelik gibi sair kanunlar uyarınca yürürlükte olan diğer ikincil düzenlemeler çerçevesinde öngörülen saklama süreleri kadar saklanmaktadır. İmha işlemleri kâğıt geri dönüşümü, kırpma, elektronik cihazları tahrip, dijital verileri ile güvenli bir şekilde silinerek yapılmaktadır. Şirketimiz kişisel verileri gerekli hallerde anonimleştirerek kullanabilecektir.

6698 sayılı kişisel verilerin korunması kanunu kapsamıyla ilgili olmak üzere ilgili kişi ile iletişim

Söz konusu hakların kullanımına ilişkin talepler, kişisel veri sahipleri, ilgili kişiler tarafından https://www.ojocosmos.com/kvkk/ adresinde yer alan 6698 sayılı Kanun Kapsamında Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunmasına ilişkin mevzuatta belirtilen yöntemlerle iletilebilecektir. Ojo Cosmos Dış Ticaret Ltd.Şti.  ilgili kişilerin söz konusu taleplerini değerlendirerek 30 gün içerisinde sonuçlandıracaktır. İlgili kişi olarak 6698 sayılı kanun ile ilgili taleplerinizi, Başvuru ve Aydınlatma Yükümlülüğü sayfamızdan gerçekleştirebilirsiniz.

Kabul etmeme ve iptal hakkının kullanılması hakkında

Kanun kapsamında kişisel veri kullanımıyla ilgili olmak üzere her türlü soru ve görüşleriniz için İlgili Kişi Başvuru Formu ve Aydınlatma Yükümlülüğü sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz. Yukarıda yaptığımız açıklamalarla, sizleri bilgilendirmiş ve Aydınlatma Yükümlüğümüzü yerine getirmiş bulunuyoruz. Kişisel verilerinizin silinmesini, güncellenmesini, anonimleştirilmesini, yok edilmesini veya kişisel verinizle ilgili başka yasal taleplerinizi bize taleplerinizi iletebilirsiniz. İlgili kişi olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun olarak mümkün olan en kısa süre içinde ya da yasal süreler içinde sizlere cevap verilecektir.

KVKK veri minimizasyonu ilkesi gereği, şirketimiz iş öncesi/esnasında/sırası/sonrasında iş yapabileceği minimum kişisel veriyi işleme prensibine sahiptir.

 

Başvuru Yapacağınız Veri Sorumlusunun Kimliği ve Açık Adresi

Veri Sorumlusu: Ojo Cosmos Dış Ticaret Ltd.Şti.

Adresimiz:

E-Posta: kvkk@ojocosmos.com

KEP: ojocosmos@hs01.kep.tr

Mersis No:

İletişim Linki: https://ojocosmos.com/kvkk

Çalışan Adayları Aydınlatma Metni

 

Değerli Çalışan Adayımız,

Veri Sorumlusu, Ojo Cosmos Dış Ticaret Ltd.Şti.  bundan sonra Şirket veya Ojo Cosmos olarak anılabilecektir. Kişisel verilerinizi nasıl ve hangi amaçlarla işleyeceğimizi size anlatmak istiyoruz. Aşağıda belirttiğimiz kişisel verilerinizi; Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olarak, paylaştığınız kişisel verilerin doğruluğunu ve tarafımıza bildirdiğiniz şekilde en güncel halini koruyarak; belirli, açık ve hukuka uygun amaçlar için; işlenecekleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olacak şekilde; ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar saklayarak işliyoruz.

  1. Hangi Kişisel Verilerinizi İşliyoruz?

Hangi kişisel verilerinizi bizimle paylaşacağınız aşağıdaki tabloda yer almaktadır. Kişisel verilerinizin kategori adı ve içeriği tablodaki gibidir.

KATEGORİ ADIKİŞİSEL VERİ İÇERİĞİ
Kimlik VerisiAdı, soyadı, TCKN, doğum tarihi, doğum yeri, cinsiyet, medeni durumu, milliyeti
İletişim VerisiTelefon numarası, açık adres bilgisi, e-posta adresi
Özel Nitelikli Kişisel VeriÖzgeçmişinizde yer verdiğiniz dernek/vakıf üyelikleri, engelli olma durumu, kan grubu, sigara kullanımı, bazı sağlık soruları
Eğitim VerisiÖğrenim durumu, diploma bilgileri, sertifikalar, yabancı dil bilgileri, diğer eğitim bilgileri, kişisel beceriler, katılım sağlanan seminer, alınan kurslar, bilgisayar ve yazılım kullanma yetkinliği vb.
İş Deneyimi Verisiİş tecrübeleri, iş deneyimleri, unvanları, çalışma durumu vb.
Görsel ve İşitsel VeriGerçek kişiye ait fotoğraf, video, kamera kayıtları
İşlenen Diğer Kişisel VerişlerHobiler, ücret bilgisi veya beklentisi, beceriler, askerlik durumu, referans bilgileri, referans verilen kişisinin adı soyadı, unvanı, işyeri, telefonu, Özgeçmişe eklenen eklediği her türlü pdf, powerpoint, word, excel vb formattaki sunum dosyaları
  1. Kişisel Verilerinizi Ne Şekilde ve Hangi Sebeplerle Topluyoruz?

Şirket ile aranızda kurulması hedeflenen hukuki ilişki çerçevesinde iş sözleşmesinin kurulması için gerekli olması nedeniyle sizden talep ettiğimiz veya başvurunuz sırasında bizzat ilettiğiniz veya başka metinlerde paylaşmayı tercih ettiğiniz kişisel verilerinizi, sizin bize sözlü, fiziksel veya elektronik ortamda iletmeniz yoluyla ve referans kişisi göstermeniz halinde Şirket’in meşru menfaati gereği bu kişilerden bilgi almak veya başvurunuz öncesi çalıştığınız iş yerinin temsilcilerinden bilgi almak suretiyle ve/veya Şirket çalışanlarının e-postaları ve insan kaynakları danışmanlık firmaları aracılığıyla topluyoruz.

Özel istihdam bürosu ile kariyer network platformlarında paylaştığınız kişisel verilerinizi bize bu platformlar üzerinden iş başvurusu yapmanız yoluyla veya bu platformlar üzerinde yayınladığınız bilgileri üçüncü kişilerle paylaşma tercihlerinize bu platformlar içerisinden ve ayrıca web sitelerinde doldurulan formlar yoluyla iş sözleşmesinin kurulabilmesi için gerekli olması nedeniyle topluyoruz.

Şirket’in güvenliği ve sizin buradaki güvenliğinizi sağlamaya yönelik olarak Şirket’e yerleştirdiğimiz kameralar yoluyla görsel verilerinizi topluyoruz. Kişisel verilerinizi otomatik olarak dijital, elektronik sistemler üzerinden veya Özgeçmiş gibi matbu basılı dokümanlar aracılığı ile toplayıp işliyoruz.

  1. Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları Nelerdir?

Yukarıda belirttiğimiz kişisel verileriniz Şirket ile Çalışan Adayı arasında kurulan çalışan adayı-işveren adayı hukuki ilişkisi çerçevesinde iş sözleşmesinin kurulması için gerekli olması nedeniyle aşağıdaki amaçlarla işlenmektedir:

  • Yeni eleman istihdam edilmesi, adayları inceleme ve istihdam edilecek yeni adayın tespit edilmesi
  • Özgeçmişinizde yer verdiğiniz referans kişileriyle tarafınıza ait verilerin ve bilgilerin teyit edilmesi
  • Aday olunan pozisyonla ne kadar örtüştüğünüzün doğrulanması ve ileriye dönük teyit için özgeçmiş bilgilerinizin kaydedilmesi
  • İş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması
  • Şirket merkezinin ve fabrikanın güvenli giriş çıkışının temin edilmesi
  • Resepsiyon işlerinin yürütülmesi ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Departmanı’nın bilgilendirilmesi

Kişisel verileriniz, ilgili mevzuatta belirtilen veya işlendikleri amaç için gerekli olan azami süre ve herhalde kanuni zaman aşımı süreleri kadar muhafaza edilecektir.

  1. Özel Nitelikli Kişisel Veri Nedir? Özel Nitelikli Kişisel Veri Verileriniz Hakkında

Özel nitelikli kişisel veri: Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri gibi bilgilerdir.

Özgeçmiş içinde bizimle paylaştığınız bilgiler, özel nitelikli kişisel verinizi içerebilmektedir. KVKK kapsamında, ırkınıza, etnik kökeninize, siyasi düşüncenize, felsefi inancınıza, dini, mezhebi veya diğer inançlarınıza, kılık ve kıyafetinize, dernek, vakıf ya da sendika üyeliklerinize, sağlığınız, medeni durumunuz, cinsel hayat (kadın, erkek vb) varsa ceza mahkûmiyetinize ve hakkınızdaki güvenlik tedbirleriyle ilgili verileriniz ile biyometrik ve genetik verileriniz sizin özel nitelikli verilerinizdir. İstemediğimiz sürece özel nitelikli kişisel verilerinizi paylaşmama hakkına sahipsiniz. Kendi özgür iradenizle paylaşmış olduğunuz kişisel verileriniz özgeçmiş başvurunuzun değerlendirilebilmesini sağlamak amacıyla Şirket içerisinde yer alan farklı birimlerimiz tarafından, söz konusu birimlerin faaliyet amaçlarına uygun olarak kullanılmaktadır. Tavsiye edilmeniz durumunda bilgilerin teyit edilmesi amacıyla referans gösterilen kişilerle ve departman yöneticilerinin Çalışan Adaylarıyla görüşmeleri gerçekleştirmesi amacıyla bölümlerimiz arasında paylaşılabilmektedir. Kişisel verileriniz yukarıda belirtilen amaçlarla işlenmektedir. Yasal çerçeveler içinde özel nitelikli kişisel verileriniz savunma hakkımızı kullanabilmemiz için avukatlarımızla ve talep gelmesi halinde mahkemelerle paylaşılabilecektir.

  1. Kişisel Verilerinizin Yurt İçindeki Üçüncü Kişilerle Paylaşılıyor mu?

Şirket, Veri Sorumlusu sıfatı ile işlediği çalışan adaylarına ait kişisel verileri gerekli hallerde referans gösterilen kişilere sormaktadır. Burada amaç özgeçmişte verilen bilgilerin doğruluğunu teyit etmek

Çalışan adayının işe yatkınlığını ve becerisini tespit ederek verimli bir çalışma ortamı yaratmaktır. Talep gelmesi durumunda verileriniz, yasal yetki sahibi kolluk kuvvetleri, yetkili diğer kamu kurumlarına ve hukuki yükümlülüklerimiz kapsamında mahkemelere aktarılabilmektedir. Şirketimize yerleştirilen kameralardaki görüntü kayıtlarınız, can güvenliği, iş güvenliği, iş sağlığı gereği tarafımızca işlenmektedir.

  1. Kişisel Verileriniz Ne kadar Süre Saklanır?

 

Kişisel verileriniz ve özel nitelikli kişisel verileriniz, ilgili mevzuatta belirtilen veya işlendikleri amaç için gerekli olan ve her halde kanuni zamanaşımı süreleri kadar muhafaza edilecektir. Süresi dolan kişisel veriler güvenli bir şekilde imha edilecektir. İmha şekilleri kurmuş olduğumuz KVKK Kişisel Veri Güvenliği Yönetim Sistemi’nde tanımlıdır. İşe alınmayan çalışan adaylarının CV’leri 6 ay sonunda imha edilir.

  1. Kişisel Verileriniz ile ilgili Haklarınız Nelerdir?

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 11. maddesi gereği bize şahsen, kimliğinizi ispat etmeniz kaydıyla, kişisel verileriniz ile ilgili aşağıdaki taleplerde bulunabilirsiniz:

  • Kendileri ile ilgili kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Kişisel verileriniz işe alınmadığınız takdirde 6 ay sonra silinecektir.

  1. 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamıyla İlgili Olmak Üzere İlgili Kişi ile İletişim

Söz konusu hakların kullanımına ilişkin talepler, kişisel veri sahipleri, ilgili kişiler tarafından http://www.ojocosmos.com/kvkk adresinde yer alan 6698 sayılı Kanun Kapsamında Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunmasına ilişkin mevzuatta belirtilen yöntemlerle iletilebilecektir. Ojo Cosmos Dış Ticaret Ltd.Şti.  ilgili kişilerin söz konusu taleplerini değerlendirerek 30 gün içerisinde sonuçlandıracaktır.  İlgili kişi olarak 6698 sayılı kanun ile ilgili taleplerinizi, Başvuru ve Aydınlatma Yükümlülüğü  sayfamızdan gerçekleştirebilirsiniz.

Kabul Etmeme ve İptal Hakkının Kullanılması Hakkında

6698 sayılı kanun kapsamında kişisel veri kullanımıyla ilgili olmak üzere her türlü soru ve görüşleriniz için İlgili Kişisi Başvuru ve Aydınlatma Yükümlülüğü sayfamızdan veya aşağıda yer alan iletişim bilgilerimiz üzerinden bize ulaşabilirsiniz. Yukarıda yaptığımız açıklamalarla, sizleri bilgilendirmiş ve Aydınlatma Yükümlüğümüzü yerine getirmiş bulunuyoruz. Kişisel verilerinizin silinmesini, güncellenmesini, anonimleştirilmesini, yok edilmesini veya kişisel verinizle ilgili başka yasal taleplerinizi İlgili Kişi Başvuru Formu aracılığı ile bize iletebilirsiniz. İlgili kişi olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun olarak mümkün olan en kısa süre veya en geç otuz (30) gün içinde ya da yasal süreler içinde sizlere cevap verilecektir

 

Veri Sorumlusu İletişim Bilgileri

Veri Sorumlusu: Ojo Cosmos Dış Ticaret Ltd.Şti.

Adresimiz:

E-Posta: kvkk@ojocosmos.com

KEP: ojocosmos.@hs01.kep.tr

Mersis No:

İletişim linki: https://www.ojocosmos.com/kvkk

 

Whatsapp
OJO COSMOS
OJO COSMOS
Merhaba. Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Translate »